Kwaliteit en veiligheid

Sundisc Abrasives werkt volgens Europese standaarden om producten van topkwaliteit te garanderen.

Kwaliteit staat voorop

oSa – Organization for the Safety of Abrasives

Natuurlijk heeft Sundisc Abrasives de veiligheid van de door haar gemaakte producten hoog in het vaandel staan.

Voorheen bestond er geen wereldwijd voorschrift met betrekking tot de veiligheid van schuur- en slijpmaterialen. Om in deze leegte te voorzien is door een aantal producenten in het jaar 2000 de oSa opgericht. De leden van deze organisatie hebben een serie veiligheidsvoorschriften gedefinieerd die bij het produceren moeten worden gehandhaafd.

Om lid te kunnen worden van de oSa moet voldaan worden aan alle gestelde procedures en voorschriften en moeten audits naar volle tevredenheid worden volbracht.

Wij zijn er trots op om ons lid te mogen noemen van de oSa. Dat betekent dat Sundisc Abrasives ook het oSa logo mag gebruiken op haar producten. Dat geeft onze klanten de garantie dat de lamellenschijven voldoen aan de meest strenge veiligheidsnormen.

Testopstellingen

Speedtester

Een van de belangrijkste onderdelen van de hoge eisen van de Europese norm EN 13743, welke verplicht is voor oSa leden, zijn de minimum rotatiesnelheden die een lamellenschijf moet kunnen verdragen. Om dit goed te kunnen testen heeft Sundisc Abrasives haar eigen speedtesters.

Een speedtester verhoogt trapsgewijs de rotatiesnelheid van de te testen lamellenschijf. Volgens de norm EN 13743 moet deze minimaal 138,4 m/s zijn. Wij testen dit op gemiddeld 1‰ van onze geproduceerde lamellenschijven. Indien gewenst voegen wij deze testrapporten bij de orders van onze grotere klanten, als extra service.

 

Slijprobot

Vaak wordt ons gevraagd hoe goed onze lamellenschijven zijn in verhouding tot andere lamellenschijven in de markt. Daarom hebben we samen met de leverancier van onze machines een slijprobot ontwikkeld, speciaal bedoeld voor het testen van lamellenschijven.

Deze robot is zo ontwikkeld dat hij een mens zoveel mogelijk imiteert met het slijpen. Dus een constante druk, maar wel kantelend en met verschillende slijplengtes. Hierdoor ontstaat er een testsituatie waarin de mens perfect gekopieerd wordt, maar wel altijd onder dezelfde omstandigheden.

Omdat Sundisc Abrasives bijna alle mogelijke kwaliteiten schuurpapier kan aanbieden, hebben wij inmiddels een zeer complete database opgebouwd met testresultaten van de verschillende soorten schuurpapier. De tests zijn uitgevoerd op gewoon staal, op RVS en op aluminium.

Wij gebruiken onze state-of-the-art robot niet alleen voor eigen gebruik, maar laten onze klanten ook mee profiteren van de mogelijkheden die dit apparaat biedt. Onze afnemers kunnen deze testresultaten dan ook prima tonen aan hun klanten als marketing- en verkoopinstrument.

Kwaliteitscertificaten

Sundisc Abrasives heeft kwaliteitsbeheersing hoog in het vaandel staan. We leggen de lat hoog voor kwaliteits-, milieu- en veiligheidsprestaties. We vinden het belangrijk dat de werkzaamheden op een veilige en gezonde wijze uitgevoerd worden, met aandacht voor bescherming van het milieu.

Sinds oktober 2005 is Sundisc Abrasives ISO 9001 gecertificeerd. Vanaf 2014 zijn we ook gecertificeerd voor ISO 14001 (milieumanagement) en OHSAS 18001 (Arbo-management).

Naast de ISO certificeringen is Sundisc Abrasives ook lid van de oSa (Organization for the Safety of Abrasives). Dat geeft onze klanten de garantie dat de lamellenschijven voldoen aan de meest strenge veiligheidsnormen.

Kwaliteit NEN-EN ISO 9001:2015

Om de kwaliteit te waarborgen is Sundisc Abrasives sinds oktober 2005 ISO 9001 gecertificeerd. Sundisc Abrasives heeft alle processen vanaf het bestellen van grondstoffen tot en met het uitleveren van het eindproduct vastgelegd in procedures. Deze procedures garanderen een constante kwaliteit én flexibiliteit.

Arbo management OHSAS 18001:2007

Met OHSAS 18001 wordt geborgd dat het Arbo management systeem van Sundisc Abrasives voldoet aan de wettelijke eisen. Daarnaast houdt Sundisc Abrasives zich continu bezig met verbetering van arbeidsomstandigheden. Met deze certificering wil Sundisc Abrasives de gezondheid en veiligheid van haar medewerkers zo veel mogelijk garanderen.

Milieu management NEN-EN-ISO 14001:2015

Sundisc Abrasives hecht veel waarde aan een schoner milieu. Tijdens de normering van ISO 14001 is gekeken naar het naleven van het wettelijke milieu-eisen, implementatie en uitvoering, het voorbereid zijn op noodsituaties en het trainen van milieubewustzijn bij medewerkers.

GermanEnglishDutch